Égett az erdő aljnövényzete
Sziréna

Égett az erdő aljnövényzete

Több tűzoltóegységet is riasztottak Zsana közelébe, ahol az erdő aljnövényzete gyulladt meg mintegy két hektáron. Az erős szél miatt a közeli fenyvest is védeni kellett.

18:03 Zajlanak az utómunkálatok

Már megszűnt a lánggal égés Zsana közelében, ahová délután riasztották a tűzoltókat. Orbán Balázs, Kiskunhalas tűzoltóparancsnoka arról tájékoztatta a Halasmédiát, hogy körülbelül két hektárnyi területet érintett a tűz. Részben állami tulajdonban lévő fenyves, részben pedig magántulajdonú vegyeserdő aljnövényzete égett, de volt, ahol a fák is megsemmisültek. A tűz továbbterjedését a gyors beavatkozásnak köszönhetően sikerült megakadályozni. Van egy tuskósor, amely még izzik, a helyszínen lévő egységek az utómunkálatokat végzik.

Előzmények

Nem sokkal háromnegyed négy után riasztották a halasi tűzoltókat, hogy kigyulladt az erdő aljnövényzete Zsana közelében. Kiskunhalasról három, Kalocsáról, Kistelekről, Ruzsáról, Szegedről egy-egy tűzoltóautó indult a helyszínre. Kiderült, hogy a lángok két hektáros részt érintenek. A nagy szél miatt veszélyben van a közeli fenyves, ezért az oltás mellett ezt is védik az egységek. Több vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak közbe. A helyszínre tart a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is. Ezzel egy időben Kiskőrösön nádas ég, ott is segítenek a halasi tűzoltók. A délután folyamán Bácsalmáson és Jánoshalmán volt dolga a lánglovagoknak.