(►) Egy halasi kereskedőnél találták meg a lopott autót
Sziréna

(►) Egy halasi kereskedőnél találták meg a lopott autót

Egy kiskunhalasi autókereskedőnél foglalták le a budapesti rendőrök azt a járművet, amelyet előző éjszaka loptak el a fővárosból, a Verseny utcából. T. Attila őrizetbe került csakúgy, mint a két tolvaj, akiknél a házkutatás során még kábítószert is találtak.

Kevesebb mint egy nap alatt derítettek fel egy autólopást a VII. kerületi nyomozók. Érdekessége az ügynek, hogy a járművet egy kiskunhalasi kereskedőnél találták meg. A police.hu tájékoztatója szerint Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. kerületi Rendőrkapitányságán május 26-án reggel egy férfi tett feljelentést, hogy az éjszaka folyamán ellopták az autóját a Verseny utcából. A nyomozók az ellopott gépkocsira körözést adtak ki, majd forró nyomon megkezdték az elkövetők felkutatását és az autó keresését. A nyomozók a széleskörű adatgyűjtés és kamerafelvételek elemzését követően megállapították, hogy az autóval a fővárost a XV. kerület érintésével hagyta el az ismeretlen elkövető, aki egészen Kiskunhalasig vitte a lopott gépkocsit. Útja során felvezetést is kapott; társa Budapesttől egy másik autóval kísérte a tolvajt egészen egy kiskunhalasi autókereskedésig.

A VII. kerületi nyomozók tíz órával a bejelentést követően az autókereskedőnél megtalálták az ellopott autót, majd a telephely mellett egy kilazított kockakő alá rejtve a gépkocsi indítókulcsát is. A nyomozók az autókereskedőt, a 45 éves kiskunhalasi T. Attilát a telephelyen elfogták, majd előállítását követően orgazdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A rendőrök ezután azonosították a két autótolvajt a 19 éves P. Melindát és társát, a 49 éves Sz. Valentint, akik a nyomozás adatai szerint a kereskedőnek értékesítésre akarták átadni a járművet. A nyomozók a két román állampolgár ellen elfogatóparancsot adtak ki.

Az erzsébetvárosi rendőrök a lopással gyanúsítható párost május 27-én délután egy ferencvárosi lakásban fogták el. A nyomozók kábítószer-kereső kutya segítségével a lakásban alufóliába csomagolt kábítószergyanús anyagokat találtak. Az elkövetőkkel szemben alkalmazott kábítószer fogyasztást kimutató gyorsteszt Sz. Valentinnál pozitív jelzést adott amfetamin hatóanyagra. A rendőrök lefoglalták az elkövetők által használt autót is, amelyben hiánytalanul megtalálták a lopott autóból hiányzó értékeket.

A BRFK VII. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a román állampolgárságú nőt és férfit lopás bűntett, valamint kábítószer birtoklása vétség miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozók P. Melindát, Sz. Valentint és T. Attilát kihallgatásukat követően őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A rendőrök a megtalált és lefoglalt autót visszaadták a tulajdonosának.

Videó: police.hu