Életfogytiglan a kalapácsos gyilkosnak
Sziréna

Életfogytiglan a kalapácsos gyilkosnak

Barátjával összeveszett, egy nőismerősét túl pletykásnak találta. Ezek a banális okok vezettek B. István és F. Miklósné szörnyű halálához Rekettyepusztán 2011. októberében, illetve 2012. májusában. Mindkettőjüket S. Mihály verte agyon egy kalapáccsal. A 60 éves halasi férfit csütörtökön délután ítélte életfogytiglani fegyházra a Kecskeméti Törvényszék. Az ítélet nem jogerős.

Megszületett a nem jogerős ítélet a halasi kalapácsos gyilkos ügyében. A Kecskeméti Törvényszék előre kitervelten, több emberen elkövetett emberölés és kifosztás bűntettében találta bűnösnek a 60 éves S. Mihályt, aki ezért életfogytiglani fegyházbüntetést kapott, azzal a kitétellel, hogy legkorábban 25 év múlva bocsátható feltételesen szabadlábra. A 3,2 milliónyi bűnügyi költség is a vádlottat terheli.  A vád és a védelem is három nap gondolkodási időt kért. 

S. Mihály egykedvűen fogadta azt, amikor a fotósok kattintgattak és az operatőr is felvételeket készített róla. Azt mondta, ahhoz nem járul hozzá, hogy az arcát is megmutassuk. A per során kiderült, hogy a 60 éves halasi férfi banálisnak tűnő okok miatt gyilkolt. Kétszer is. Első áldozatával, B. Istvánnal gyerekkoruk óta barátok voltak. Neki azért kellett meghalnia, mert összekülönböztek. Második áldozata F. Miklósné volt, akivel korábban együtt is dolgozott. Az asszonyt túl pletykásnak tartotta, 2012. májusában heteken át figyelte, előre kitervelt módon gyilkolta meg a hazafelé tartó nőt a Bíró-dülőn. B. földi maradványait előbb el, majd négy évvel később kiásta és a csontokat a keceli út melletti erdőben szórta szét. Ott találtak rá rőzsegyűjtők 2016. februárjában, ezután indított eljárást a rendőrség.

Surányiné dr. Pólik Edina tanácselnök  elmondta, hogy igazságügyi elmeorvos szakértő megállapította: a vádlottnak ugyan disszociális személyiségzavara van, de ez nem korlátozta beszámítási képességét nem korlátozta. Kétségtelen, hogy banális okokból ölt, de ezen okok mellett végig következetesen kitartott a büntetőeljárás során- fogalmazott a bírónő. (További részletek az esti híradóban és a szerdai Halasi Tükörben.)