Elítélték a kisszállási, kalapácsos szarvasvadászokat
Sziréna

Elítélték a kisszállási, kalapácsos szarvasvadászokat

Kevesebb mint két héttel azután, hogy egy kalapáccsal agyonütöttek egy villanypásztoron fennakadt dámszarvast, a halasi bíróság előtt kellett felelniük tettükért a kisszállási férfiaknak . A három „szarvasvadász” pénzbüntetést kapott.

Mint arról korábban beszámoltunk, kisszállási  férfiak buktak le, miután kalapáccsal agyonütöttek egy dámszarvast. A napokban már ítélet is született az ügyükben. A  Bács-Kiskun Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a 73 éves, 21 éves és 34 éves férfiak február 7-én, reggel, a legidősebb vádlott autójával utaztak. Ennek során Balotaszállásnál, egy erdő melletti csatornaároknál, észrevettek egy dámszarvast, ami egy villanypásztort rögzítő madzagban fennakadt.

A közelben megálltak az autóval, majd a két fiatalabb férfi kiszállt a járműből és a harmincnégy éves férfi egy kalapáccsal a vergődő állatot egyszer fejen ütötte, amitől a vad elpusztult. A vádlottak azért akarták ellopni az állatot, hogy később megegyék. Ezután a két férfi a legidősebb vádlott engedélyével berakták a szarvast a gépkocsi csomagtartójába és visszaindultak, hogy feldolgozzák a vadat.

Nem sokkal később azonban Balotaszállás külterületén, az 53. számú főúton, a helyi körzeti megbízott megállította az autót és felfedezte a bűncselekményt. A dámszarvas ellopásával a vádlottak az illetékes vadásztársaságnak mintegy 170 ezer forint kárt okoztak, amiből a tetem lefoglalásával 55.000 forint megtérült. A vadásztársaság kérte a meg nem térült kár megtérítését.

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség a vádlottakat lopás vétsége miatt február 20-án állította bíróság elé, ugyanis a vad leütése nem valósított meg állatkínzást. A Kiskunhalasi Járásbíróság a váddal egyezően bűnösnek mondta ki a három férfit lopás vétségében és őket 150 ezer forint, illetve 100-100 ezer foriunt pénzbüntetésre ítélte. A bíróság a kalapácsot is elkobozta, valamint kötelezte a vádlottakat a meg nem térült kár megfizetésére. Az ítélet jogerős, ellene senki sem fellebbezett.