Elítélték az áruházi rablót
Sziréna

Elítélték az áruházi rablót

Előbb csak lopott, majd három nappal később már rabolt is egy kiskunhalasi áruházban az a férfi, akit most ítélt el a helyi járásbíróság. Mindkét esetben alig haladta meg a 20 ezer forintot a zsákmány.

A Kiskunhalasi Járásbíróság tárgyalás kitűzése nélkül – előkészítő ülésen – 2 év börtönre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélt egy 31 éves kiskunhalasi férfit, aki lopást majd két nap múlva rablást követett el ugyanabban az áruházban- közölte a Kecskeméti Törvényszék. 

A vádlott  tavaly augusztus 1-én egy kiskuhalasi áruházból ellopott egy parfümöt, egy borotvát és két táplálékkiegészítőt. Ezek értéke valamivel több mint 25 ezer forint volt. Az áruház biztonsági őre a kamerafelvételek során a vádlott személyét beazonosította. A férfi két nappal később ismét megjelent az üzletben, ekkor már a biztonsági őr azonnal felismerte és a kamerarendszert keresztül a mozgását és járását nyomon követte.

Ennek során észlelte, hogy a vádlott borotvákat, parfümöt rejtett a ruhájába, majd a ki nem fizetett, közel 22 ezer forintnyi áruval az eladótérből távozott. A biztonsági őr még az áruház területén megállította és felszólította, hogy kövesse az irodába, mire a tolvaj nagy erővel mellkason és karon ütötte, majd a helyszínről elmenekült. A rendőrök az otthonában fogták el.  A lopással okozott kár nem térült meg. Az ítélet nem jogerős, mivel a védő a jogorvoslati nyilatkozat megtételére három nap gondolkodási időt tartott fenn.