Halason is elindult a tesztelés (galéria)
Sziréna

Halason is elindult a tesztelés (galéria)

A Szegedi Tudományegyetem elkezdte a koronavírus-tesztelést Bács-Kiskun megyében, ahol közel ezer ember vizsgálatát végzik el ezekben a napokban. Kiskunhalason 54 helybélinek küldtek ki előzetes értesítést, őket ma és holnap várták, várják a Közösségek Házában. Az első napon kevesen éltek a lehetőséggel.

Mint arról korábban beszámoltunk országos szűrővizsgálat indult, amelynek célja, hogy a szakemberek pontos képet kapjanak az új koronavírus-járvány kiterjedéséről, a fertőzöttek valós számáról. Bács-Kiskun megyét a Szegedi Tudományegyetem szakemberei szűrik, közel 1000 fős mintavétel történik ezekben a napokban. Kiskunhalas is bekerült a kiválasztott települések közé, 54 főt szeretnének letesztelni városunkban.

A Közösségek Házának nagytermében kialakított szűrőpontra ma és holnap várták, várják a halasiakat. Az első napi megjelenés elmaradt a várakozásoktól, viszonylag kevesen éltek a lehetőséggel. Aki ott volt, azt mondta, fontosnak tartotta a részvételt, hátha éppen ezzel tud segíteni. Kuris István László alpolgármester is azt hangsúlyozta, hogy a teszteredmények kiértékelése után dönthetnek újabb szigorításokról, illetve adott esetben az enyhítésekről is. További részletek a 19 órakor kezdődő híradóban.