(►) Elmulasztott elsőbbségadásért 6 büntetőpont
Sziréna

(►) Elmulasztott elsőbbségadásért 6 büntetőpont

Hat büntetőpontot és 15 ezer forintos helyszíni bírságot kapott egy kisteherautó sofőrje, aki nem adott elsőbbséget a zebrán átkelő gyalogosnak a Köztársaság és a Kossuth utca kerszteződésében. A szabálysértés kedden délelőtt történt, de máris közzétette, nyilván okulásképpen a rendőrség. Az esetről kamerafelvétel készült, amit nyilvánosságra hoztak.

Extra gyorsasággal tájékoztatott a rendőrség egy kedd délelőtti közlekedési szabálysértésről, amely Kiskunhalason történt a Kossuth és a Köztársaság utca kereszteződésében. A felvételen jól látszik, hogy egy kisteherautó sofőrje elmulaszt elsőbbséget adni a zebrára már lelépő, kerékpárját toló nőnek. Pechjére akkor tette ezt, amikor a halasi rendőrök éppen akciót tartottak, éppen a gyalogosok védelmében. A főkapitányság tájékoztatójából kiderül, hogy a közterületi kamerák képeit is figyelték, ennek során látták meg a szabálysértést. 

A rendőrök a sofőrt igazoltatták, aki a szabálysértés elkövetését elismerte. Vele szemben 15 ezer forintos helyszíni bírságot szabtak ki, valamint 6 büntető pontot kapott. A közúti közlekedésben résztvevők a továbbiakban is számíthatnak hasonló ellenőrzésekre, melyeknek célja – többek között – a gyalogosan közlekedők biztonságának védelme.

Videó: police.hu