Előadás a biztonságos internetről
Sziréna

Előadás a biztonságos internetről

Február 5-én van a biztonságos internet napja, ennek kapcsán ezt a hetet a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság ismeretterjesztésre, előadások megtartására szánta. Különböző korosztályok számára igyekeztek hasznos tanácsokat adni, cél az volt, hogy felhívják a világháló veszélyeire a figyelmet. Pénteken a Felsővárosi Általános Iskola diákjait látogatta meg Farkasné Wordring Zsuzsana őrnagy, kiemelt bűnmegelőzési főelőadó.

A biztonságos internet napjának – Safer Internet Day célja, hogy az Európai Unió Safer Internet Programja akciótervéhez kapcsolódva több mint 100 országban ugyanazon a napon hívják fel a figyelmet az internet előnyeire és veszélyeire is, így a zaklatásra, a gyermekpornográfiára és egyéb illegális és káros tartalmakra. A szakemberek ugyanakkor tájékoztatni szeretnék a gyermekeket, szülőket, pedagógusokat és döntéshozókat a problémákról és lehetséges kezelésükről. A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság az egész hetet arra szánta, hogy különböző korosztályok számára adjon hasznos tanácsokat ebben a témakörben. 

Farkasné Wodring Zsuzsanna őrnagy kiemelt bűnmegelőzési főelőadó érdeklődésünkre elmondta, hogy különböző korosztályok számára szerveztek felvilágosító előadásokat. Pénteken a Felsővárosi Általános Iskola alsó tagozatos diákjai hallgathattak meg hasznos tudnivalókat a világháló használatáról. A rendőrtiszt azt mondja, már fiatal korban veszélyes az internet nem megfelelő használata. Az interaktív előadás során a gyermekek is elmondták a saját élményeiket a témával kapcsolatban. (Részletek az esti híradóban.)