Elsodorta apát és gyermekét a Kossuth utcán
Sziréna

Elsodorta apát és gyermekét a Kossuth utcán

Apa és gyermeke sérült meg könnyebben tavaly júliusban Kiskunhalason, a Kossuth utcán, miután elsodorta őket egy autó. A sofőr nem állt meg, később azonban megtalálták a rendőrök, a vizsgálat most zárult le.

Furcsa baleset vizsgálatát fejezték be a halasi rendőrök. A police.hu tájékoztatása szerint Kiskunhalason, a Kossuth utcán közlekedett egy személyautó július 19-én 13 óra körül. A rendelkezésre álló adatok alapján az egyik parkoló gépjárműnél gyalogosan várakozott egy apa és fia. A felnőtt későbbi kihallgatása során elmondta, hogy kinyújtotta a lábát, ezzel jelezve az esős időben a sofőrnek, hogy nagyon közel van hozzájuk. Az autó nekiment a férfi lábának, aki így gyermekére esett. Mindketten könnyebb sérüléseket szenvedtek.

Az autó vezetője úgy ment tovább, hogy nem győződött meg arról, megsérült-e valaki, vagy segítségnyújtásra szorul-e. A baleset során személygépkocsi jobb első lámpaburája betört és a jobb első sárvédője horpadt.

Pár órával később megtalálták az ismeretlen sofőrt, aki ellen segítségnyújtás elmulasztása miatt indítottak büntetőeljárást. A férfi ügyében a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségre.

Illusztrációs fotó