Elütött gyalogos, részegség, sérülés a házibulin
Sziréna

Elütött gyalogos, részegség, sérülés a házibulin

Elütött ittas gyalogos, részegség, sérülés a házibulin, fejseb és a hétköznapokon is megszokott belgyógyászati eseteket láttak el a halasi mentők december 31-én. A rendőröknek egy súlyos sérüléssel járó balesetnél kellett helyszínelniük Tompán, a tűzoltókat újév reggelén riasztották, de nem volt szükség beavatkozásra.

Hasonlóan a karácsonyi szolgálathoz az év utolsó napján is rengeteg dolga volt a halasi mentőknek. A riasztható autók szinte ingajáratban közlekedtek. Nagy József állomásvezető mentőtiszt tájékoztatása szerint 21 alkalommal kértek segítséget különböző esetekhez. A hétköznapokon is megszokott, szív- és tüdőbetegségekből adódó fulladásos, nehézlégzéses betegek ellátása mellett volt, aki kiszáradás tünetei miatt került kórházba. Volt olyan, aki a házibuliban esett el és e miatt kellett a sürgősségi osztályra vinni. Túlzott alkoholfogyasztás miatt is szükség volt a mentőkre, de mint az állomásvezető mentőtiszt elmondta, ezen az éjszakán nem volt különösen kirívó eset. Nemcsak Kiskunhalasra, hanem Tompára, Kisszállásra, Balotaszállásra és Pirtóra is vonultak a mentők.

A rendőrségi statisztikába egy súlyos sérüléssel járó baleset került. A megyei főkapitányság tájékoztatása szerint vasárnap este, negyed nyolc körül Tompán egy 50 éves férfi ittas állapotban gyalogolt az Árpád utcában. Megállt egy útkereszteződésben, majd továbbindult és hiába fékezett az akkor odaérkező Suzuki 38 éves helybéli sofőrje, elütötte a gyalogost, aki súlyosan megsérült. A baleset pontos körülményeit a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság közlekedésrendészete vizsgálja. A halasi tűzoltókat egyetlen alkalommal, az új esztendő reggelén, fél hét körül riasztották a halasi Fenyő utcába, viszont beavatkozásra nem volt szükség.

Baleseti fotó: police.hu