Fákat döntött a halasi vihar (galéria)
Sziréna

Fákat döntött a halasi vihar (galéria)

Közel tíz helyre riasztották a halasi tűzoltókat pénteken kora este, miután ismét jelentős mennyiségű eső hullott a városra. Legtöbb helyen fakidőlés miatt volt szükség segítségre, volt, ahol ezek miatt áramkimaradás volt.  A Markovits Mária, a Vasút, valamint a Fazekas Mihály és a Bajza utcában ismét nagy mennyiségű csapadékvíz gyűlt össze, amely csak lassan folyik el.

22:51 Áramszünetek

A város több pontjáról jelezték, hogy nincs áram. A malom környékéről, valamint az Alsóváros néhány részéről is voltak telefonok. Az áramszolgáltatóhoz több bejelentés is érkezett, a szerelők már dolgoznak.

Viharkárok

Ismét jelentős mennyiségű eső hullott a városra kora este. Rövid időn belül megteltek az elvezető árkok, és a csatornaszemek sem tudták elnyelni a vizet. Ahogy az elmúlt hetekben több alkalommal is, megint gondot okozott ez a Fazekas Mihály és a Bajza utca kereszteződésében, valamint a Vasút, Markovits Mária utcában is, de a város több pontjáról kaptunk hasonló jelzést és olvasói fotókat és videókat ezekről.

A Kisfaludy utcában a járdát is ellepte a víz

A halasi tűzoltóságra és a megyei katasztrófavédelem műveletirányítási központjába is egymás után érkeztek a riasztások. Kiskunhalason főként kidőlt fák okoztak gondot. A Kárpát utcában, a lakótelepen fordult ki gyökerestől egy fa a földből. Mivel akadályozta a gyalogosforgalmat, a tűzoltók rövid időn belül beavatkoztak. Hasonló segítségkérés érkezett az Attila utcából is, de szükség volt a rajokra a Batthyány, valamint a Polgár utcában is. A Fazekas Mihály Általános Iskola udvarán szinténegy jókora fa okozott galibát, amely rázuhant a villanyvezetékre is. Ezért áramszünet volt több mint hatvan környékbeli ingatlanban. A tűzoltók az áramszolgáltató szakembereivel közösen ezekben a percekben is a helyszínen dolgoznak. Kiskunhalason egyébként közel tíz riasztásuk volt a lánglovagoknak.

Hatalmas fa dőlt villanyvezetékre a Fazekas Mihály utcában

A hatalmas mennyiségű eső ismét megmutatta, hol vannak a városban vízelvezetés szempontjából kritikus pontok. Többek között ezek felszámolása érdekében is hozott fontos döntéseket tegnap a képviselő-testület