Fakidőlésekhez riasztották a halasi tűzoltókat
Sziréna

Fakidőlésekhez riasztották a halasi tűzoltókat

Néhány perc alatt több riasztást is kaptak a kiskunhalasi tűzoltók azt követően, hogy fél hat körül felerősödött, viharossá vált a szél. A Jókai utcában háztetőre zuhant egy jókora faág, Zsanáról  és Balotaszállásról is érkezett segítségkérés. A Kiskunhalas-Zsana közötti szakaszon fák dőltek az útra, hasonló volt a helyzet a Kiskunhalas-Pirtó közötti kerékpárúton is.

Több riasztást is kaptak a halasi tűzoltók hétfőn későn délután és kora este. Főként leszakadt ágakról és kidőlt fákról érkezett jelzés a lakosoktól. Kiskunhalason, a Jókai utcában egy akácfa ága szakadt rá a háztetőre, és elmozdította a cserepeket is. A kiérkező egység tagjai az ágat eltávolították, a tetőt helyreállították. 

Közben Zsanáról kaptak segítségkérést a tűzoltók, oda nemcsak Kiskunhalasról, hanem a ruzsai katasztrófédelmi őrsről is indult tűzoltóautó. Elsőre nem érték el a település az egységek, mert a fák, faágak dőltek, szakadtak az útra. Először ezeket távolították el a tűzoltók, ezután mentek be Zsanára, az eredeti riasztás helyszínére. Nem sokkal fél hét után Balotaszállásról, az Arany Jámos utcából kértek segítséget kidőlt fa miatt. Több épületről levitte a cserepeket a szél.

A közösségi oldalon közzétett bejegyzések arról szóltak, hogy a környékünkön is volt eső. Kiskunhalas-Pirtó között a kerékpárútra zuhant egy fa, de az 53-as főúton több helyen kellett az autósoknak kisebb nagyobb ágakat félrehúzni. Kunfehértó és Jánoshalma között olyan intenzív volt a csapadék, hogy szinte lépésben lehetett haladni. A katasztrófavédelem néhány perccel ezelőtt közölte, hogy a megye területére továbbra is narancssárga riasztás van érvényben. Fekete Eleonóra olvasónk fotója Balotaszálláson készült.