Fegyházbüntetés az idős asszonyt kirabló kelebiai férfinek
Sziréna

Fegyházbüntetés az idős asszonyt kirabló kelebiai férfinek

Példás gyorsasággal állíották bíróság elé azt a kelebiai férfit, aki egy hónappal ezelőtt két egymást követő napon  kifosztott és kirabolt egy idős asszonyt. A Kiskunhalasi Járásbíróság ítélete jogerős, a rablónak fegyházban kell  letöltenie büntetését.

Ezer forintot kért kölcsön egy 86 éves asszonytól a szomszédja azzal az igérettel, hogy még aznap megadja a tartozását. Ez volt a kiinduló eseménye egy kifosztásnak és egy minősített rablásnak Kelebián. A főszereplő egy 53 éves férfi volt, aki a vád szerint dél körül vissza is ment a vádlott az idős sértetthez és közölte vele, hogy a kölcsönt csak másnap fizeti vissza. A célja valójában az volt, hogy az asszony pénzét – amit a kölcsönkéréskor kifigyelt – kilophassa a sértett pénztárcájából. Elterelte a néni figyelmét és közben ellopott 5 ezer forintot.  A sértett később észrevette ezt, ezért a pénztárcáját máshová rejtette.

A történet másnap,. november 7-én reggel folytatódott, amikor a férfi újra bement az idős nő lakásába mert elhatározta, hogy akár erőszakkal is pénzt szerez. A korábbi kölcsön visszafizetésének ürügyével rávette az asszonyt, hogy vegye elő a pénztárcáját. Amikor a sértett a rejtekhelyről a tárcáját elővette, a vádlott odalépett hozzá és a kezét olyan erővel lefogta, hogy azt a sértett nem bírta mozdítani. Kivette a kezéből a tárcát és elvett belőle megint 5 ezer forintot, majd a zsákmánnyal sietve távozott. Négy nappal később vette a rablót őrizetbe a rendőrség.

A Bács-Kiskun megyei Főügyészség szerint az elkövető tudta, hogy a 86 éves, bottal járó, beteges asszony az idős kora és fizikai állapota miatt nem képes védekezni, megakadályozni a bűncselekményeket. A Kiskunhalasi Járási Ügyészség a vádlottat kifosztás bűntette és minősített rablás bűntette miatt  most hétfőn állította bíróság elé. A Kiskunhalasi Járásbíróság a váddal egyezően bűnösnek mondta ki a vádlottat és négy év fegyházbüntetésre, valamint négy év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet jogerős, ellene senki sem fellebbezett. 

Fotó: bvop.hu