Fegyházbüntetés kiszabását kéri az ügyészség
Sziréna

Fegyházbüntetés kiszabását kéri az ügyészség

Drága árat kell fizetnie bűneiért egy szanki férfinek, aki ellen most emelt vádat a Kiskunhalasi Járási Ügyészség  többrendbeli üzletszerűen és dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt. Volt egy társa is, aki amikor külön utakon járt, akkor is lopásokból élt.

Egy újabb vádemelésről számolt be a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség. A közleményből kiderült, hogy a büntetett előéletű férfiak a velük szemben korábban kiszabott, felfüggesztett fogházbüntetés próbaideje alatt lopásokból tartották fenn magukat. 2019 szeptemberében Szankon, a közvetlen szomszédjukhoz többször is betörtek, a lezárt lakóház ajtaját felfeszítették és varrógépet, kályhát, ablakot, talicskát, fűnyírót vittek el. A két férfi ezután 2020. február közepéig rendszeresen visszajárt az ingatlanba, ahol a sertéskifutó faszerkezetét lebontották, majd az udvarban lévő 3 mázsa tűzifával együtt hazavitték és eltüzelték.

2020 februárjában a két férfi többször is bement egy udvarba, ahonnan a lezárt melléképület lakatját lefeszítve gépalkatrészeket, járműmotort és tűzifát lopott el. Az idősebb vádlott 2019. december 15-én késő este egy egyedül élő idős asszony udvarába bemászott és a lakóépület ajtaján dörömbölve folyamatosan kiabált a sértettnek, hogy engedje be. Még a dupla bejárati ajtó külső szárnyának üvegét is betörte. Ekkor a rémült sértett közölte, hogy értesítette a gyermekeit, akik azonnal megérkeznek, ezért a vádlott elmenekült a helyszínről.

Az ügyészség mindkét férfit többrendbeli üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével, a többszörös és különös visszaesőnek számító, idősebb vádlottat ezen felül erőszakkal, éjjel elkövetett magánlaksértés bűntettével is vádolja. Vele szemben az ügyészség fegyház, míg fiatalabb társával szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy a korábbi felfüggesztett büntetéseik utólagos végrehajtását is rendelje el a bíróság. A jelenleg letartóztatásban lévő férfi és szabadlábon lévő fiatalabb társa ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.