Fokozott sebességellenőrzés egy héten át
Sziréna

Fokozott sebességellenőrzés egy héten át

A gyorshajtók kiszűrése a cél. Fokozott közúti ellenőrzés kezdődik hétfőtől – közölte a rendőrség. A nagy hőségben amúgy is célszerű körültekintőbben közlekedni, hiszen ilyenkor csökkenhet a sofőrök reakcióideje. Aki a határokon szeretne átkelni az is jó, ha felkészül a forróságra és a várakozásra.

A TISPOL - Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának Műveleti Csoportja- éves terve alapján, augusztus 6-a és 12-e közötti időben a rendőrség ismét a megengedett legnagyobb sebességre vonatkozó előírások betartását ellenőrzi az ország egész területén. Az ellenőrzés célja a megengedett legnagyobb sebességet túllépő, és ezzel a közlekedésbiztonságra fokozottan veszélyt jelentő járművek vezetőinek kiszűrése – áll a rendőrség közlésében.

A határátkelőknél megnövekedett forgalom várható az elkövetkező napokban, ami a déli határszakaszt kiemelten érinti. A rendőrség tájékoztatása szerint: Magyarország schengeni külső határain a buszok és a személyautók forgalmában idézhet elő várakozást a hétvégén utazó nagyszámú turista és vendégmunkás. A vendégmunkások egy része már megkezdi a visszatérést a származási országából, ezért a belépő irányban jelentős várakozással kell számolni elsősorban a szerb–magyar határszakasz közúti határátkelőhelyein.

Az utazóknak azt javasolják, hogy – tekintettel a nyári időszakra és az esetleges várakozásokra – rendelkezzenek elegendő mennyiségű folyadékkal, élelemmel, továbbá az utazás megkezdése előtt ellenőrizzék úti okmányaik érvényességét. A határátkelőhelyek nyitva tartásáról és az ott várható várakozási időkről a http.//www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo oldalon, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével célszerű tájékozódni indulás előtt.


Még több cikk

Heroint rejtett a kabát

Heroint rejtett a kabát

Ketten őrizetben

Ketten őrizetben