Nem gyakorlat: füst szivárgott a negyedik emeleti ablakból (galéria)
Sziréna

Nem gyakorlat: füst szivárgott a negyedik emeleti ablakból (galéria)

Tűzhelyen lévő zúzapörkölt okozott nem kis riadalmat szombaton, nem sokkal dél után Kiskunhalason, a Bocskai utcában. A tűzoltókhoz érkezett bejelentés szerint füst szivárgott ki egy negyedik emeleti lakás ablakán. A halasi egységek perceken belül a helyszínre érkeztek.

Két gépjárműfecskendőt és egy magasból mentőt riasztottak szombaton, nem sokkal dél után Kiskunhalasra, a Bocskai utcába. A 13-as számú lépcsőház egyik negyedik emeleti lakásból füst szivárgott - erről szólt a bejelentés. A helyszínre érkező egységeket átható olajszag fogadta, az ingatlanba speciális ajtónyitóval jutottak be a tűzoltók. Nem lehetett tudni, hogy van-e a lakásban valaki, de nem sokkal később kiderült,  a tulajdonos távol volt. 

- A szobánkban lehetett érezni a füstöt, azonnal értesítettük a tűzoltókat - mondta a helyszínen az a fiatalember, aki észlelte, hogy a szomszédos lakásban valami nincs rendjén. A tűzhelyen lévő zúzapörkölt okozta a riadalmat, a helyiségeket a kiérkező egység átszellőztette, lakosságvédelmi intézkedésre nincs szükség. 

A tűzoltóautóknak a parkoló járművek miatt nem volt egyszerű a helyszín megközelítése. Kuris István László képviselő is ott járt és érzékelte a problémát. Jelezte, a várakozás szabályait a lakótelepeken is be kell tartani, tartatni, és ennek érdekében az illetékesekhez fordul.