Gyerekekkel, csoportosan szöktek át
Sziréna

Gyerekekkel, csoportosan szöktek át

Egyre több gyerek érkezik illegálisan az országba. Legutóbb a Kelebia és a Bácsalmás Határrendészeti Kirendeltség indított eljárást huszonnégy koszovói állampolgárral szemben. Június 30-án és július 1-jén Tompa és Csikéria külterületén, valamint az államhatár közelében találtak rájuk a járőrök.

 
A külföldiek magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, ezért a huszonnégy felnőttet elfogták és előállították, a kíséretükben lévő tizenöt gyermeket és három fiatalkorút a kirendeltség arra alkalmas helyiségében felügyelet mellett helyezték el – áll a rendőrség tájékoztatójában.

A migránsok ellenőrzésekor kiderült, hogy az egyik külföldi férfival szemben beutazási és tartózkodási tilalom van érvényben. Két határsértőt idegenrendészeti őrizetbe vettek a rendőrök, őket a Kiskunhalasi Őrzött Szálláson helyezték el. A csoport többi tagja menekültstátusz iránti kérelmet nyújtott be, így átadták őket a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársainak.

hatar02

Dávid Károly megyei rendőrfőkapitány a közelmúltban Halason tartott éves beszámolójában bővebben is kitért erre a témára. Mint mondta soha nem látott mértékű az illegális migráció. A tiltott határátlépők száma 128 százalékkal emelkedett.

Szöveg: Fehér Erika