Tolvajból rabló: bilincs a 64 éves halasi férfi csuklóján
Sziréna

Tolvajból rabló: bilincs a 64 éves halasi férfi csuklóján

Újabb rablás történt Kiskunhalason, azonban egy órán belül bilincs kattant a 64 éves gyanúsított  kezén. Úgy tudjuk, hogy a gyors elfogásban  szerepe volt a közterületi kamerarendszer felvételeinek, amelyek segítettek beazonosítani a férfit.

Rablót kerestek a halasi rendőrök szerdán délután, a gyors reagálás meg is hozta az eredményét. Nem sokkal negyed kettő előtt érkezett bejelentés arról, hogy a kiskunhalasi vasútállomás peronján, egy padon várakozó férfi zsebéből, egy ismeretlen eltulajdonította a pénztárcáját. Abban hozzávetőleg 70 ezer forint készpénz és személyes okmányok voltak.

Amint a sértett a lopást észrevette, egy segítővel együtt az elkövető után futott. Mikor utolérték a tolvajt, látták, hogy közben elővett egy kést. A tettes szúró mozdulatokat tett a két férfi irányába, és azzal fenyegette őket, hogy elvágja a torkukat, ha utánamennek. Ennek hatására hagyták futni az ismeretlent. A megyei főkapitányság tájékoztatója szerint a helybéli rendőrök a bejelentést követően rövid időn belül beazonosították és egy órán belül elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 64 éves helybélit.

Úgy tudjuk, hogy ismét a közterületi kamerák felvételei segítették a bűnüldözőket. A nyomozók a férfit felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt gyanúsítottként hallhatták ki, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.