Halálos baleset Tompa közelében (galéria)
Sziréna

Halálos baleset Tompa közelében (galéria)

Mentők, rendőrségi és tűzoltóautók siettek a tragédia helyszínéhez az 53-as út 78-as kilométerszelvényéhez a Tompa közelében bekövetkezett, halálos kimenetelű közúti közlekedési balesethez ma kora délelőtt. Két autó ütközött, egyik gépkocsivezető a baleset következtében elhunyt. Két további személy sérült, akiket mentő vitt a halasi kórházba. 

12:10 Megszűnt a teljes útzár

A rendőrség befejezte a helyszínelés a Tompa közelében történt halálos baleset helyszínen. A teljes útzárat megszüntették, a forgalom zavartalanul halad. Közben újabb részletek derültek ki a tragikus ütközésről. A Dacia Logan Kiskunhalas felől közlekedett, amikor eddig még nem tisztázott ok miatt átment a másik sávba és ütközött az Audival. Úgy tudjuk, hogy az Audi vezetője amikor látta a szembejövő járművet, amennyire csak lehet lehúzodott az útról. A vízelvezető árok betonáteresze azonban a tetejére borította az autót. A tompai férfit és anyósát mentő vitte a halasi kórházba. Őket a helyszínre három autóval kiérkező halasi tűzoltók szabadították ki a roncsból. A Dacia sofőrje életét vesztette.

ELŐZMÉNYEK

Egy Audi A6-os és egy Dacia Logan személygépkocsi ütközött Tompa közelében az 53-ason, eddig tisztázatlan körülmények miatt a 78-as kilométerszelvény közelében. Az ütközést a Dacia gépkocsivezetője nem élte túl, a helyszínen elhunyt. A baleset során bekövetkezett sérülések miatt további két személyt (az Audi vezetőjét és utasát) a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházba szállítottak a mentők.

Jelenleg teljes útzár van az 53-as úton a kisszállási körforgalomtól Tompa felé. Jáger Levente, a Halasmédia helyszínen tartózkodó újságírója elmondta, hogy az Audi a tetejére fordulva állt meg az út menti árokban (címképen). A jármű gépkocsivezetőjét a tűzoltóknak kellett műszaki eszközök alkalmazásával kivágni a totálkáros autóból. Legfrissebb információk szerint a Dacia sofőrje elképzelhető, hogy rosszul lett, amelynek következtében térhetett át az út másik oldalára és ütközött az Audival. A baleset körülményeit a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság vizsgálja.