Halasi emberölés: kényszergyógykezelés elrendelését indítványozza a főügyészség
Sziréna

Halasi emberölés: kényszergyógykezelés elrendelését indítványozza a főügyészség

 A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével vádolja azt a kiskunhalasi férfit, aki idén májusban megölte a 79 éves üvegesmestert. A főügyészség a vádlott elmeállapotára tekintettel a felmentését és a kényszergyógykezelésének elrendelését indítványozta.

Vádat emelt a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség a kiskunhalasi fiatalember ellen, aki idén május 16-án több késszúrással megölte T. Lajos üvegesmestert.. A vádirat szerint a vádlott gyermekkora óta együtt élt Kiskunhalason az anyjával és az anyja élettársával, az ügy sértettjével, aki a bűncselekmény elkövetésekor 79 éves volt. A vádlott nevelőapjaként szerette a sértettet. A fiatalember magatartása az utóbbi három évben megváltozott. Emiatt a vádlott és a sértett között rendszeressé váltak a viták és elhidegültek egymástól. Tettlegességre azonban egyikük részéről sem került sor korábban.

A bűncselekményt megelőző napokban a vádlott már azt mondta az anyjának, hogy a sértett uralkodik felettük, elnyomja őket és a nevelőapja ölte meg a vér szerinti apját. Olyan is előfordult, hogy a vádlott egész nap a sértettet követte, közben pedig azt kérdezgette, hogy mi a baj vele, miért nem aludhat az anyjával, illetve szótlanul és fogcsikorgatva nézte a férfit.

Május 16-án délután a vádlott ismét beszélni akart a nevelőapjával, de a sértett ezt elutasította. Ennek hatására a vádlott az ágyon ülő és tévét néző sértettet egy konyhakéssel többször mellkason szúrta. Az idős férfi a szúrások miatt hason fekve a földre került, ott a vádlott a sértett nyakán és hátán ejtett metszett-szúrt sebzéseket.

Mindezek után a vádlott a kést a házban egy szemetesbe dobta, majd feladta magát a Kiskunhalasi Rendőrkapitányságon. A sértett a számos szúrás miatt a helyszínen meghalt- idézte a bűncselemény részleteit a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség sajtóközleménye.

Az előzetes kényszergyógykezelés alatt álló, büntetlen előéletű férfit a főügyészség különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével vádolja. A főügyészség a vádlott elmeállapotára tekintettel a felmentését és a kényszergyógykezelésének elrendelését indítványozta. A vádlott bűnössége kérdésében a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.