Halasi rendőrök segítettek elfogni az autótolvajokat
Sziréna

Halasi rendőrök segítettek elfogni az autótolvajokat

A tolvajtrió tagjai jánoshalmi, illetve helvéciai férfiak voltak, az autókat Kecskemétről lopták, Kecelen adtak túl rajtuk. A lebukásukban pedig komoly részük volt a kiskunhalasi járőröknek. Egy egészen friss krimi, amelyről most számolt be a police.hu.

Több megyebeli település is szerepel abban a bűnügyben, amelyről most adott tájékoztatást a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság. A történet január 13-án kezdődött Kecskeméten, a 18, 19 és 24 éves férfiak  bemásztak egy telephelyre, ahonnan egy Fiat Puntot, egy BMW-t és egy Mercedest vittek el az azokhoz tartozó indítókulcsok segítségével. A fiatalok nem sokkal később megszabadultak szerzeményeiktől, Kecelen kettőt eladtak, egyet pedig Opelra cseréltek.

Az autókra haladéktalanul kiadott járműkörözés segítségével a kiskunhalasi egyenruhások egy igazoltatás során megtalálták a BMW-t, amelyet új tulajdonosa vezetett, majd rövid idővel később a másik két jármű is előkerült. Az autókat a kecskeméti nyomozók lefoglalták, és azokat a tulajdonosok vissza is kapták.

Nem sokáig élvezhették a szabadságot a tolvajok sem. A két jánoshalmi férfit és helvéciai bűntársukat a rendőrök a pórul járt vevők vallomása és a beszerzett kamerafelvételek alapján azonosították be. A háromrendbeli lopással gyanúsított autótolvajokat őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására az illetékes ügyészségen.

Fotó: police.hu