Halasi továbbjutók a katasztrófavédelmi versenyen (galéria)
Sziréna

Halasi továbbjutók a katasztrófavédelmi versenyen (galéria)

Gázrobbanás sérültjeinek ellátása, labirintus, füsttel telt helyiségből mentés, mocsárjárás, veszélyes anyagok felismerése. Ez csak néhány feladat azok közül, amelyeket meg kellett oldani a területi katasztrófavédelmi verseny résztvevőinek. A Kiskunhalasi Katasztrófavédelmi Kirendeltség udvarán megtartott megméretésen 14 csapat indult, mind általános-, mind pedig középiskolai szinte halasiak jutottak tovább a megyei döntőbe.

Ismét Kiskunhalas volt a házigazdája a területi katasztrófavédelmi versenynek. A megméretésen a kiskunhalasi, a kiskunmajsai és a jánoshalmi járás településeiről érkeztek általános- és középiskolás csapatok, valamint a bajmoki fiatalok is kipróbálták tudásukat. Összesen 14 csapat versengett egymással, egy elméleti teszt kitöltése mellett hét állomás várt a jelenlévőkre.

Akik vállalták a megméretést, azoknak polgári védelmi, tűzoltósági, valamint egészségügyi ismereteikről is számot kellett adni. Egy gázrobbanás sérültjeinek ellátása volt az egyik állomáson a feladat, e mellett volt akadálypálya, labirintus, mocsárjárás is. Fel kellett ismerni a veszélyes anyagok jelzéseit, valamint azokat a felszereléseket, amelyeket a tűzoltók használnak. 

Az általános iskolák versengésében a Szent József Katolikus Általábos Iskola Kisparázs nevű csapata győzött, a Tompai Szabó Dénes Általános Iskola és a Jászszentlászlói Szent László Általános Iskola előtt. Az első helyezett válogatott jutott tovább a megyei döntőbe. A középiskolák közül a volt Szent Józsefes diákok által alkotott Parázs nevű csapat nyert, a Dékáni Árpád Szakgimnázium és a Kiskunmajsai TomoriShokk elnevezésű gárda előtt. Itt az első két helyezett mehet tovább a megyei fináléra. (További részletek a 19 órakor kezdődő híradóban.)