Halasiak, önkéntes mentőcsapatok segítettek a vihárkárok elhárításában (galéria)
Sziréna

Halasiak, önkéntes mentőcsapatok segítettek a vihárkárok elhárításában (galéria)

Még mindig tartanak a keddi vihar után a kárelhárítási munkálatok térségünkben, ezekből a hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltó egyesületeken felül több járási mentőcsapat és civil is kivette, kiveszi a részét. Ott voltak a nem mindennapi helyszíneken a halasiak is.

Pusztító erővel csapott le az időjárás régiónkra kedden, mint arról beszámoltunk főként Bócsa és Soltvadkert térségében végzett óriási pusztítást. A Kiskunhalasi Katasztrófavédelmi Kirendeltség területéről 160 jelzés érkeztett. A tömeges bejelentéseket követően több tűzoltóegység indult a helyszínekre, a kalocsai, kecskeméti, kiskunhalasi, kiskőrösi hivatásos erők mellett a soltvadkerti és keceli önkormányzati tűzoltók dolgoztak a kárelhárításon. Munkájukat önkéntes egyesületek segítettek, akik még a megye távolabbi részéről is eljöttek.

Több feladat hárult a járási mentőcsapatokra is. A kiskunhalasi Tüzes Kunok és a Dél-Magyarországi Tűzoltó és Technikai Mentő Egyesület, a Felső-Bácskai, valamint a kiskőrösi járási mentőcsapat is kivette a részét a munkálatokból. Főként Soltvadkerten és Bócsán volt szükség még napokkal később is a beavatkozásra. A bócsai parkerdő gyakorlatilag kidőlt fákból állt, a településeket tetők, épületek rongálódtak meg, autók törtek össze, a vadkerti malom tetejét is letépte a szél. A járási mentőcsapatok és a hivatásos tűzoltók, többek között a kiskunhalasiak is, még kint vannak a terepen és dolgoznak a károk elhárításán. További részletek a szerdai Halasi Tükörben.

Fotók: Tüzes Kunok, Kiskunhalasi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság, Kiss Zoltán