Halason fogták el az ukrán embercsempészt
Sziréna

Halason fogták el az ukrán embercsempészt

Egy vámrendszámmal ellátott autó keltette fel a vámosok figyelmét Kiskunhalason, hétfőn éjszaka. Az autóban egy 32 éves ukrán férfi ült, utasai pedig szír állampolgároknak vallották magukat.

Egy vámrendszámmal ellátott személyautót vontak intézkedés alá a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai március 9-án éjszaka Kiskunhalason. A police.hu tájékoztatása szerint ellenőrzés során gyanússá váltak a jármű utasai, ezért rendőri segítséget kértek. A helyszínre a helyi járőrök érkeztek, akik igazoltatták a kocsi 32 éves ukrán sofőrjét.

A Citroenben további öt  utas tartózkodott, akik szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A gyanú szerint a sofőr segítséget nyújtott a migránsoknak abban, hogy az illegális határátlépésüket követően őket Ausztriába szállítsa.

A járművezetőt a rendőrök előállították a Kiskunhalasi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki. A Bács-Kiskun megyei nyomozók a férfit embercsempészés bűntette miatt őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozásra. Az illegális migránsokat meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően – visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.