Halason vizsgálják a buszbaleset több mint 20 sérültjét
Sziréna

Halason vizsgálják a buszbaleset több mint 20 sérültjét

Buszbaleset történt vasárnap reggel Kiskunfélegyházánál. A sérültek közül több mint 20 főt a halasi kórházba szállítottak. A hírt Ördögh Csaba, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház orvosigazgatója is megerősítette a Halasmédiának. Mint megtudtuk, javarészt könnyű sérülteket hoztak Halasra. A vizsgálatuk és ellátásuk még most is tart. Az esethez a megye összes mentőállomását riasztották, így halasi mentőautó is részt vett a sérültek szállításában.

Rég nem volt ilyenre példa, egyszerre több mint 20 balesetes sérült ellátásáról kell gondoskodnia a halasi kórháznak. A Kiskunfélegyházánál történt buszbaleset sérültjeinek többségét szállították az egészségügyi intézménybe. Mint megtudtuk, az itt vizsgált személyek többnyire könnyű sérülést szenvedtek. Ördögh Csaba orvosigazgató tájékoztatása szerint az ellátásuk még javában tartott a délelőtti órákban. A halasi mentősök is kivették a részüket a munkából. A megye többi állomásához hasonlóan őket is riasztották, és ők is részt vettek a sérültek szállításában.

Az eddigi információk szerint a lengyel utasszállító autóbusz vasárnap reggel fél hét körül letért az útról és árokba borult az M5-ös autópályán Kiskunfélegyházánál. A balesetben életét vesztette a helyszínen egy 35 éves férfi,  34-en pedig megsérültek. Úgy tudni hárman – köztük egy öt év körüli gyermek – sérültek meg súlyosabban a buszbalesetben. Az OMSZ tájékoztatása szerint a mentést két mentőhelikopter és 14 mentőautó végezte és minden utast kórházba vittek vizsgálatokra. Az autópályát a főváros irányába először teljes szélességében lezárták, majd szakaszosan engedték át a járműveket.