Hat év fegyházat kapott a betépett jánoshalmi rabló
Sziréna

Hat év fegyházat kapott a betépett jánoshalmi rabló

Hat év fegyházbüntetést kapott az a jánoshalmi férfi, aki idén februárban betépve ámokfutást rendezett a településen. Előbb egy fiatalembert rántott le a biciklijéről, akit késsel meg is akart szúrni, majd egy gyermeket fenyegetett. Később elkerekezett a helyi rendőrőrsre és azt mondta, öngyilkosságot követ el.

Kiskunhalasi Járásbíróság tárgyalás kitűzése nélkül, előkészítő ülésen 6 év fegyházra és 6 év közügyektől eltiltásra ítélt egy 46 éves jánoshalmi férfit, akivel szemben rablás, kifosztás és garázdaság miatt emelt vádat a Kiskunhalasi Járási Ügyészség- közölte a Kecskeméti Törvényszék.

Mint arról honlapunk is beszámolt,  február 10-én a férfi úgynevezett „kristályt” fogyasztott, amitől zavart állapotba került. A késő délutáni órákban Jánoshalmán az úton kerékpárral mellette haladó fiatal jobb vállán megragadta, a földre rántotta. Ezt követően egy késsel fenyegetőzve a földön tartotta, majd a késsel a sértett irányába szúrt, a sértett azonban elmenekült. Ezután a támadó a sértett kerékpárját magához vette, és azzal eltávozott. A bicikli az eljárás során nem került elő.

Ezt követően a vádlott egy dohánybolthoz ment, és a bolt előtt az édesanyjára várakozó gyermek kerékpárját megfogta, miközben közölte a sértettel, hogy kés van nála, amit meg is mutatott. Időközben a sértett édesanyja megjelent, és közölte a fiával, hogy adja oda a vádlottnak a biciklit, aki így is tett.

A  férfi ezután Jánoshalmi Rendőrőrsre kerekezett, ahol öngyilkossági szándékot hangoztatott, mire a szolgálatot ellátó rendőr a mentőket értesítette. Az ítélet jogerős, az eljárás során letartóztatásban volt vádlott a büntetésének letöltését megkezdte.