Hetvenedik születésnapja alkalmából köszöntötték Fekete Bélát (galéria)
Sziréna

Hetvenedik születésnapja alkalmából köszöntötték Fekete Bélát (galéria)

- Voltak kemény, húzós ügyek, de jó volt rendőrnek, nyomozónak lenni - mondta Fekete Béla nyugállományú ezredes, Kiskunhalas korábbbi rendőrkapitány annak apropóján, hogy volt munkatársai köszöntötték őt hetvenedik születésnapja alkalmából. Az egykori bűnügyi szakember dr. Vaslóczki Ferenc alezredesnek, Kiskunhalas rendőrkapitányának társaságában látogatta meg a bűnügyi osztályt.

Egy legendás rendőrtiszt ünnnepelte a napokban hetvenedik születésnapját. Fekete Béla 1972-ben lett nyomozó, közel három és fél évtizeden át a Kiskunhalasi Rendőrkapitányságon szolgált. Volt nyomozó, aztán a vizsgáló, a vizsgálati alosztály, majd a bűnügyi osztály vezetője. 2004-ben bízta meg  kapitányi feladatok ellátásával dr. Király Ferenc akkori megyei főkapitány. Majd' három évig irányította a helyi rendőrséget, majd nyugállományba vonult. Egykori kollégái közül már csak néhányan dolgoznak a kapitányságon, őket meg is látogatta szerdán délelőtt dr. Vaslóczki Ferenc alezredesnek, Kiskunhalas rendőrkapitányának társaságában. Az apropó a születésnap volt.

A jeles évforduló kapcsán Vaslóczki kapitány adta át az erre az alkalomra készített ajándékot Fekete Bélának. A beszélgetés során a nyugalmazott ezredes tájékoztatást kapott a halasi rendőrök mostani munkájáról, a város bűnügyi helyzetéről. Több régi történetet is félidéztek, a kapitány jelezte: számít elődje jó tanácsaira, útmutatásaira.  - Voltak kemény, húzós ügyek, de jó volt rendőrnek, nyomozónak lenni - fogalmazott az ünnepelt. További részletek a 19 órakor kezdődő híradóban.