Honvédelmi gyakorlat a déli határon
Sziréna

Honvédelmi gyakorlat a déli határon

Ellenőrző gyakorlatot rendeltek el a déli határ mentén, ezért katonai mozgásra, menetoszlopokra kell számítani az utakon - tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium (HM) az Magyar Távirati Irodát. 

Közleményükben felidézték: az illegális migráció elleni védelem érdekében az ország déli határszakaszán 2015 őszén megépült határkerítés és védelmi vonal mentén az állandó rendőri és katonai jelenlét Magyarország és a magyar emberek biztonságának garantálása érdekében folyamatosan fenntartott készenlétet jelent.

A katonai egységek nyár óta készenléti szolgálatban vannak. Ezen egységek reagálóképességének ellenőrzésére november 27-étől december 1-jéig ellenőrző gyakorlatot rendeltek el. A katonák és rendőrök részvételével tartandó gyakorlat célja a határvédelmi feladatokba bevont katonai alakulatok felkészültségének, a logisztikai támogatás gördülékenységének ellenőrzése, a feladattal összefüggő katonai képességek gyakorlása, valamint a rendőri erőkkel kialakított együttműködés szinten tartása - közölték. Az elrendeléstől a feladat végrehajtásáig katonai menetoszlopok jelenhetnek meg a déli határszakasz felé vezető főutakon, valamint több helyszínen közvetlenül a határ körzetében, illetve a határ mentén - írta a HM.

Archív fotó: honvedelem.hu