Ittas volt és maradandó fogyatékosságot okozó balesetért kell felelnie
Sziréna

Ittas volt és maradandó fogyatékosságot okozó balesetért kell felelnie

Egy 18 éves fiatal súlyos, maradandó fogyatékosággal járó sérüléseket szenvedett annak a balesetnek a során, amely tavaly augusztusban történt Jánoshalma közelében. A most lezárult nyomozás megállapította, hogy az eset bekövetkeztéért egy 42 éves  mélykúti férfi okolható, aki részegen ült a volán mögé.

Tavaly augusztus 14-én súlyos balesethez riasztották a mentőket, rendőröket, tűzoltókat. Az 5312-es számú úton, Jánoshalma külterületén egy Mélykút irányába közlekedő Opel Corsa áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol érintőlegesen nekiütközött egy Opel Astra típusú személygépkocsinak. Az ütközés hatására az Astra sofőrje elvesztette uralmát a jármű felett, letért az útról, és árokba borult.

A baleset után a Corsa sofőrje nem állt meg, és nem győződött meg arról, hogy bárki megsérült-e, hanem megállás nélkül továbbhajtott. Az orvosi ellátás során kiderült, hogy az Astrát vezető 46 éves mélykúti nő és egyik utasa – egy 17 éves lány – könnyen sérült, a másik utas – egy 18 éves fiatalember – súlyos, maradandó fogyatékossággal járó sérülést szenvedett.

A nyomozás eredményeként a kiskunhalasi rendőrök beazonosították a beleset feltételezett okozóját, akit ittasság gyanújával mintavételre előállítottak. Ez alapján az igazságügyi orvosszakértő megállapította, hogy a 42 éve mélykúti férfi igen súlyos fokú alkoholos befolyásoltság alatt volt a baleset bekövetkezésekor.

A segítségnyújtás elmulasztása és járművezetés ittas állapotban bűntett elkövetésével gyanúsítható férfi ügyében a közlekedésrendészeti osztály munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az iratok a napokban átadták az ügyészségnek.

Fotó: police.hu