Ittasan, jogosítvány nélkül
Sziréna

Ittasan, jogosítvány nélkül

Nem volt vezetői engedélye annak a szanki férfinek, aki édesapja Suzukijával egy fának ütközött. A baleset helyszínelése során az is kiderült, hogy a sofőr ittasan ült volán mögé.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársai nyomozást folytattak járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt egy 29 éves szanki lakos ellen- írja a police.hu. A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi Szank külterületén közlekedett édesapja személygépkocsijával az 5404-es számú út felől Móricgát irányába július 25-én délután. A sofőr nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg járműve sebességét, ezért letért az útról, és egy fának ütközött. A baleset következtében a járművezető könnyű sérüléseket szenvedett.

A helyszíni ittasság-ellenőrzés során a sofőrrel szemben alkalmazott szonda pozitív értéket mutatott, ezért a férfit vér-vizelet mintavételre állították elő az egyenruhások. A nyomozás során kirendelt igazságügyi orvosszakértő az alkoholfogyasztás tényét igazolta.

A szabadlábon védekező gyanúsított ügyében a nyomozást a rendőrök a napokban befejezték, és a keletkezett iratokat átadták az illetékes ügyészségnek. A szanki férfivel szemben szabálysértési eljárást is folytatott a rendőrség, mivel a járőrök már a baleset helyszínén megállapították, hogy a sofőr vezetői engedéllyel nem rendelkezett.

Fotók: police.hu