Jánoshalmi férfi segített a rabló elfogásában
Sziréna

Jánoshalmi férfi segített a rabló elfogásában

Tudta mit kell tennie. Egy jánoshalmi férfi egyetlen percig sem habozott, autóba ült és néhány utcával odébb tartóztatta fel a rablót, aki pár perccel korábban meglökte idős áldozatát, majd elvette tőle az értékeit. Mindez szombaton reggel történt Jánoshalmán, a tettes már rács mögött van.

Civil segítséggel sikerült a rendőröknek elfogniuk egy jánoshalmi rablót. A police.hu tájékoztatása szerint szombaton reggel egy ismeretlen leszólított egy idős férfit  és pénzt kért tőle. A nemleges válasz után ellenkező irányba haladtak tovább, azonban az elkövető visszafordult, és hátulról meglökte a 75 éves sértettet, aki ennek hatására megtántorodott. Ezt kihasználva kezéből kirántotta a szatyrát és a pénztárcáját – amiben készpénz és személyes okmányok voltak –, majd azokkal együtt elmenekült a helyszínről. 

A történet érdekesen folytatódott, ugyanis egy helybéli figyelt fel a menekülő tettesre. Megszólította a sértettet, aki elmondta mi történt, így azonnal autóba ült és az elkövető után ment. Néhány utcával arrébb feltartóztatta az  támadótés visszatartotta a rendőrök érkezéséig. A járőrök pedig előállították a 19 éves férfit, akit nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, majd rablás bűntette miatt őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A fiatal férfi menekülés közben eldobálta a megszerzett értékeket, de azokat a helyszínen a rendőrök mind megtalálták és visszaadták a sértettnek.