Járókelők fogták el a halasi rablót, fegyházbüntetést kapott
Sziréna

Járókelők fogták el a halasi rablót, fegyházbüntetést kapott

Nem bocsátható feltételes szabadlábra az a kiskunhalasi férfi, akit a napokban ítélt el a helyi járásbíróság. A rablás és négy lopás miatt felelősségre vont vádlott majdnem öt évig lesz fegyházban- derült ki a Kecskeméti Törvényszék közleményéből.

Négy év tíz hónap fegyházbüntetésre és 5 év közügyektől eltíltásra ítélt a Kiskunhalasi Járásbíróság tárgyalás kitűzése nélkül, előkészítő ülés keretében 28 éves kiskunhalasi férfit, akit rablással és 4 lopással vádolt a Kiskunhalasi Járási Ügyészség.

A Kecskeméti Törvényszék  sajtóközleménye idézte fel az eset körülményeit.  Február 17-én Kiskunhalason az egyik utcában a most elítélt férfi megtámadott egy 66 éves nőt azért, hogy a táskáját megszerezze. A sértettet a hátán meglökte, a kezéből a táskát kitépte. Ezután elszaladt, a táskából a sértett pénztárcáját kivette, a táskát pedig eldobta. A sértett segítségkérésére a járókelők a vádlottat feltartóztatták és a rendőrség kiérkezéséig visszatartották, így a sértett valamennyi értéke hiánytalanul előkerült.

A 28 éves férfi még  tavaly december 9. és idén január 20. között négy alkalommal lopott parfümöt, kerékpárokat, valamint hulladéktárolót is.

A vádlott a bűncselekmények elkövetését beismerte, a tárgyalásról lemondott, az ítélet jogerős. A férfi a büntetését már megkezdte, abból feltételes szabadságra nem bocsátható.