Jogerős ítélet a majsai kristályterjesztők ügyében
Sziréna

Jogerős ítélet a majsai kristályterjesztők ügyében

Jogerős ítélet született egy kiskunmajsai férfi és élettársa ügyében, akik 2017. nyarától kristályt adrak el. A vád ellenük pszichoaktív anyaggal való visszaélés volt. Egyiküknek börtönbe kell vonulnia.

A Kiskunhalasi Járásbíróság tárgyalás kitűzése nélkül, előkészítő ülésen ítélt el egy 37 éves kiskunmajsai férfit és egy 40 éves kiskunmajsai nőt, akiket új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével vádolt az ügyészség- tájékoztatott a Kecskeméti Törvényszék. A ítélet lényege szerint a vádlottak élettársak. 2017. nyarától kezdődően több alkalommal értékesítettek kristályt, adagonként 500 forintért.

A kristályt gyógyszeres üvegben tárolták, abból egy fanyelű kés hegyével mérték ki az adagokat, amelyeket alufóliába csomagolva értékesítettek. A fogyasztók több alkalommal a vádlottak házának kamrájában fogyasztották el a kristályt. A nyomozó hatóság a vádlottak lakásán tartott szemle során az értékesítéshez használt gyógyszeres üveget, kést valamint fehér színű port foglalt le.

A fogyasztókkal és a vádlottak számára értékesítő személlyel szemben külön eljárást indítottak. A bíróság az első rendű vádlottat 1 év börtönre és 2 év közügyektől eltiltásra, míg társát 1 év börtönre ítélte, azzal, hogy utóbbi esetben annak végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette. Az ügyben felmerült mintegy 250 ezer forint forint bűnügyi költséget a vádlottaknak kell megfizetniük.Az ítélet jogerős.

Illusztrációs fotó