Jön az iskola, közlekedési tumultus várható
Sziréna

Jön az iskola, közlekedési tumultus várható

Mindjárt vége a vakációnak, hétfőn indul az iskola, a szeptemberi tanévkezdés pedig jelentősen megnövekedett forgalommal jár majd. A megyei rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztálya még most az iskola előtt sok hasznos tanáccsal kiadott egy tájékoztatót. Többek között arra hívják fel a szülők figyelmét, hogy a gyerekeknek már ezekben a napokban magyarázzák el a közlekedési szabályokat.

Az iskolai közlekedésre való felkészülésben fontos az is, hogy ellenőrizzék le a kerékpárokat, például azt, hogy működik-e a világítás. Ha a kisiskolások egyedül járnak majd, akkor célszerű előre begyakorolni velük az útvonalat. A rendőrök azt javasolják, hogy ne a legrövidebb, hanem a legbiztonságosabb utat válasszák ki a szülők és ezen közlekedjen a gyermek.

Fontos az is, hogy mindenki időben elinduljon majd, mert aki késésben van, az figyelmetlenebbül közlekedik. A szülők arra is figyeljenek, hogy a kisdiákokra ne az út túloldalán várjanak, mert ezzel elkerülhető, hogy a gyerek a szülőt meglátva figyelmetlenül átszaladjon az úttesten.

Halason - főként a tanév első heteiben – hétfőtől megnövekedett forgalom várható az iskolák környékén, de a város főbb útvonalain is, például a Kossuth és a Köztársaság utcákon, de a városháza előtti kereszteződésnél is várhatóan türelemre és fokozott figyelemre lesz majd szükség.