Kéményseprő ügyfélszolgálati iroda nyílt Kiskunhalason
Sziréna

Kéményseprő ügyfélszolgálati iroda nyílt Kiskunhalason

Mostantól személyesen is lehet intézni a kéménysepréssel kapcsolatos ügyes-bajos dolgait az állampogároknak Kiskunhalason, a napokban megnyílt ügyfélszolgálat irodában. Eddig erre Kiskunfélegyházán volt lehetőség, e mellett interneten és telefonon lehetett időpontot egyeztetni a szakemberekkel. Négy járás, 30 települése tartozik a katasztrófavédelemhez.

Az elmúlt hónapokban komoly egyeztetés zajlott annak érdekében, hogy ne csak Kiskunfélegyházán, hanem Kiskunhalason is legyen a kéménysepréssel kapcsolatos ügyfélszolgálat. A megbeszélések eredményre vezettek, mert a napokban megnyitott az iroda a Bem utca 2. alatt, a tízemeletes épületben. - Az egylakásos ingatlanokban élőkhöz, ez jobbára a családi házakat jelenti, nem automatikusan érkeznek ki a kéményseprők, hanem úgymond megrendelésre, az érintettek számára legmegfelelőbb, előre megbeszélt időpontban. Az időpontegyeztetést megtehetik a polgárok a központi, igyenesen hívható 1818-as telefonszámon, a 9.1 menüpont alatt, valamint egy internetes felületen, a www.kemenysepres.katasztrofavedelem.hu oldalon. Mostantól arra is van lehetőség, hogy a lakosok személyesen, a kiskunhalasi ügyfélszolgálati irodában, a Bem utca 2. alatt intézzék kéménysepréssel kapcsolatos ügyeiket.I tt szerdánként 8-12 óra között várják az ügyfeleket - tudtuk meg Kovács Andreától, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivójétől. 

Szerdán délelőtt mutatták be az irodát a sajtó képviselőinek. Elhangzott, hogy a kéményseprők egységes ruházatban és eszközökkel keresik fel a lakosokat, kérésre pedig felmutatják a szolgálati igazolványukat. Az ellenőrzés ingyenes, nem kell érte fizetni. A halasi ügyfélszolgálathoz négy járás, 30 településének (Akasztó, Baltoaszállás, Bócsa, Császártöltés, Csengőd, Csólyospálos, Fülöpszállás, Harkakötöny, Imrehegy, Izsák, Jászszentlászló, Kaskantyú, Kecel, Kelebia, Kéleshalom, Kiskőrös, Kiskunhalas, Kisszállás, Kömpöc, Kunfehértó, Móricgát, Páhi, Rém, Soltszentimre, Soltvadkert, Szank, Tabdi, Tázlár, Tompa, Zsana) polgárai fordulhatnak.