Kéménytűz: kollégánk riasztotta a tűzoltókat
Sziréna

Kéménytűz: kollégánk riasztotta a tűzoltókat

Az esti adásról hazafelé tartó kollégánk vette észre a kéményből kicsapó méteres lángot a Korvin utcában. Vercz András azonnal lefékezett az épület előtt, felzörgette a mit sem sejtő lakókat, majd riasztotta a tűzoltókat. Szerencsére senki sem sérült meg és nagyobb kár sem keletkezett.

Nagyobb baj is történhetett volna kedden este a Korvin utcában. A hazafelé tartó kollégánk, Vercz András az autójából vette észre, hogy az egyik ház kéményéből méteres láng csapott ki. - Természetesen azonnal megálltam, zörgettem a redőnyt, nem tudtam hogy van-e bent valaki. Nem sokkal később kijöttek a lakók, nagyon meglepődtek, mi történt. Én közben mobilon hívtam a 105-ös telefonszámot- mesélte a helyszínen a Halas Televízió operatőre. 

A halasi tűzoltók két autóval perceken belül kiérkeztek a Korvin utcába. Feltehetően a kéményben lerakódott korom gyulladhatott be, szerencsére a tűz nem terjedt tovább. A környéket ellepte a füst. Az egység tagjai hőkamerával átvizsgálták a tetőszerkezetet és a födémet is, valamint értesítették a kéményseprőt a történtekről.