Késes halasi rabló: vádemelést javasolnak
Sziréna

Késes halasi rabló: vádemelést javasolnak

Késsel fenyegetőzött az a 64 éves kiskunhalasi férfi, aki november 13-án lopott el egy pénztárcát a helyi vasútállomáson. Amikor a sértett ezt észrevette, egy segítővel a tolvaj után eredt, de a tettes azt mondta, ha követik, elvágja a torkukat. 

Két hónap alatt lezárta a nyomozást a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság vizsgálati osztálya annak a 64 éves helyi férfinak az ügyében, aki november 13-án lopott és késsel fenyegetőzött. A police.hu tájékoztatása szerint a vasútállomás peronján, egy padon várakozó férfi zsebéből kiemelte a pénztárcáját egy ismeretlen. Amint a sértett a lopást észrevette, egy segítővel együtt az elkövető után futott.

A tolvaj egy kést vett elő, amikor utolérték őt, majd szúró mozdulatokat tett a két üldözője irányába. Eközben meg is fenyegette őket, hogy elvágja a torkukat, ha továbbra is követik, ezért futni hagyták az ismeretlent. A kiskunhalasi rendőrök a bejelentést követően egy órán belül beazonosították és elfogták a gyanúsítottat. A 64 éves helyi lakost felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt gyanúsítottként hallhatták ki, majd őrizetbe vették.

A jelenleg is letartóztatásban lévő férfi ügyében a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban – vádemelési javaslattal – átadta az illetékes ügyészségnek.

Fotó: police.hu