Két autó és egy kamion ütközött az Átlós úti kereszteződésben (galéria)
Sziréna

Két autó és egy kamion ütközött az Átlós úti kereszteződésben (galéria)

Egy súlyos és három könnyű sérültje van annak a karambolnak, amely hétfőn hajnali fél hat körül történt Kiskunhalason, az Átlós út és a Szabadkai út kereszteződésében. Egy román rendszámú Opel Zafira sofőrje az Átlós úton haladt a Tó utca irányából, amikor a  csomóponthoz érve nem adott elsőbbséget a védett úton haladó Volkswagen Polo-nak, amelynek nekiütközött. Ezután mindkét személyautó egy kamionnak csapódott.

Két mentőautót, két tűzoltóautót is riasztottak ahhoz a balesethez, amely hétfőn hajnalban történt az Átlós út és a Szabadkai út kereszteződésében. Két személyautó és egy kamion ütközött össze, a karambolnak több sérültje is volt. A halasi tűzoltók áramtalanították a járműveket, illetve csörlővel levontatták a MAN elejére felakadt Volkswagent. 

A helyszínen megtudtuk, az elátkozott kereszteződésben ismét az elsőbbségadás elmulasztása volt az oka a balesetnek. Az Opel Zafira, hét utassal az Átlós úton haladt a Tó utca felől, azonban a sofőrje fékezés nélkül akart átmenni a csomóponton. A Szabadkai úton haladt, a templom irányából egy Volkswagen, amelynek vezetője már nem tudta elkerülni az ütközést. Ráadásul a két sodródó személyautó a kereszteződésben álló kamionnak csapódott. A MAN sofőrje azt mondta, látta, hogy megtörténik a baj, tolatni akart, de már nem volt rá ideje. Az Opel magyar sofőrje azt mondta, a nap vakította el, ezért nem látta a táblát.

Elsődleges adatok szerint a VW-t vezető nőt agyrázkódás és bordatörés gyanújával szállították a mentők a halasi kórházba. Az Opel három utasát könnyebb sérülésekkel látták el és vitték kivizsgálásra a baleseti ambulanciára. Kiderült az is, hogy a román autóban ült egy két év körüli kisgyermek is, aki nem biztonsági gyermekülésben utazott. A kereszteződésben a műszaki mentés és a helyszínelés idejére teljes útzár van érvényben.