Két lopott autó és egy svéd orgazda Tompán
Sziréna

Két lopott autó és egy svéd orgazda Tompán

Két lopott autóval és kokainnal a zsebében bukott le egy svéd férfi Tompa közelében tavaly decemberben. A külföldi elleni eljárás végén a napokban hozott jogerős ítéletet a Kiskunhalasi Járásbíróság.

A Kiskunhalasi Járásbíróság jogerősen 2 év börtönre ítélte és 3 évre kiutasította az országból azt a 35 éves svéd állampolgárságú férfit, aki ellen orgazdaság, közokirat hamisítás, egyedi azonosítójellel visszaélés és kábítószer birtoklása miatt emeltek vádat - közölte a Kecskeméti Törvényszék.

A közleményből kiderült, hogy a halasi bíróság megállapította, hogy a vádlott Svédországban egy, az eljárás során ismeretlenül marad személytől átvett két lopott személygépkocsit, hogy azokat külföldre szállítsa és értékesítse. Segítségül hívta egy szerb állampolgárságú ismerősét, akivel a gépkocsikat tavaly december 7-én Magyarországra vezették. Tompa külterületén egy parkolóban azonban a Kelebiai Határrendészeti Kirendeltség Járőrei ellenőrzés alá vonták őket. Ekkor az autókon nem a hozzájuk tartozó rendszámok voltak elhelyezve, illetve a vádlott egy hamis horvát személyi igazolványt és vezetői engedélyt adott át az igazoltatás során.

A vádlott kabátzsebében az előállítása során kokaint találtak, amit saját fogyasztásra hozott be Magyarországra. A svéd férfi az eljárás során letartóztatásban volt, ennélfogva az ítélet jogerőre emelkedését követően büntetése végrehajtását azonnal megkezdte.

Fotó: police.hu