Kigyulladt autó és tanyatűz
Sziréna

Kigyulladt autó és tanyatűz

Kigyulladt egy autó nem sokkal öt óra után az Felsőöregszőlőkben. A halasi tűzoltók rövid időn belül a helyszínre érkeztek, ezt meg is örökítette egyik olvasónk. Közben egy tanyatűz miatt kaptak riasztást  lánglovagok.

18:35 Megsemmisült a tetőszerkezet

Pontosította korábbi információinkat a megyei katasztrófavédelem. Egy 120 négyzetméteres, lakatlan tanya tetőszerkezete égett, amely átterjedt a környező erdő aljnövényzetre is. A kiskunhalasi, kiskőrösi hivatásos, valamint a keceli önkormányzati tűzoltók több vízsugárral, illetve kéziszerszámokkal avatkoztak közbe. A tetőszerkezet megsemmisült.

Előzmények

Autótűzhöz riasztották a halasi tűzoltókat vasárnap délután, nem sokkal öt óra után. A szemtanúk szerint egy Fiat Punto gyulladt ki. A kiérkező egység megfékezte a tüzet és elvégezte a szükséges utómunkálatokat is. Erről egy fotót is készített olvasónk. Szinte ezzel egyidőben egy másik eset miatt is kérték a tűzoltók segítségét. Egy tanya gyulladt ki Kiskunhalastól néhány kilométerre Imrehegy irányába, a lángok átterjedtek az aljnövényzetre is. A káresethez három kiskunhalasi, egy keceli és egy kiskőrösi egység indult. Az első tűzoltóautók már a helyszínen vannak és megkezdték a beavatkozást.