Kirabolta a halasi gyermekorvost, fegyházbüntetést kaphat
Sziréna

Kirabolta a halasi gyermekorvost, fegyházbüntetést kaphat

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség rablás és többrendbeli lopás miatt vádat emelt egy különös, többszörös visszaeső férfival szemben. Mint arról a Halasmédia is beszámolt,  K. Miklós idén februárban a Kossuth utcán rabolt ki egy köztiszteletben álló kiskunhalasi gyermekorvost, de egy szabadnapos mentőápoló és néhány járókelő feltartóztatta a futó rablót.

Fegyházbüntetésre számíthat az a kiskunhalasi férfi, aki idén februárban, a Kossuth utcán kirabolt egy helybéli gyermekorvost. A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a kiskunhalasi vádlott jövedelemmel nem rendelkezett, ezért 2019 decembere és 2020 februárja között rendszeresen kerékpárlopásokból és bolti tolvajlásból tartotta fenn magát.

K. Miklós február 17-én délben Kiskunhalas központjában sétálva felfigyelt az előtte haladó, 66 éves doktornőre és elhatározta, hogy kezében tartott táskáját megszerzi. Ennek érdekében követni kezdte és a közeli útkereszteződésben utolérve az úttesten áthaladó nőt hátulról meglökte, eközben kezéből a táskát kitépte.

A vádlott a táskával szaladni kezdett, majd futás közben a 182 ezer forint készpénzt tartalmazó pénztárcát magához vette, a táskát pedig eldobta. Ekkorra azonban a sértett segítségére siető járókelők a rabló útját állták, ezért a pénztárcát is eldobta és a parkoló felé menekült. Ott végül elfogták és a rendőrök kiérkezéséig visszatartották a támadót. A rabló által szétdobált táska a pénztárcával együtt hiánytalanul előkerült.

Az ügyészség a különös és többszörös visszaesőnek számító férfit rablás bűntettével és többrendbeli lopás vétségével vádolja és ezért vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy kedvezménnyel nem szabadulhat. A jelenleg letartóztatásban lévő férfi ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.