Közlekedésrendészeti akció volt Halason
Sziréna

Közlekedésrendészeti akció volt Halason

Közlekedésrendészeti akciót tartottak Kiskunhalason csütörtökön - tájékoztatta szerkesztőségünket a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság. Cél az ittas, bódult állapotban, érvényes jogosítvány nélkül vezetők kiszűrése volt, de büntették a szabálytalankodókat is.

A közlekedésbiztonsági helyzet további fenntartása érdekében Bács-Kiskun megyében a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság, a Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály, valamint a Rendészeti Igazgatóság Forgalomellenőrző Alosztály munkatársai koncentrált és összehangolt komplex közlekedésrendészeti akciót hajtottak végre 2020. május 28-án 9 óra és 15 óra között Kiskunhalas térségében- közölte a megyei főkapitányság sajtószolgálata. 

A közleményből kiderült, hogy az akció célja a megnyitott szerb határ és a korlátozó szabályok enyhítése miatt megnövekedett forgalom ellenőrzése, illetve az agresszív gyorshajtók, az engedély nélkül vagy eltiltás hatálya alatt, valamint ittasan vezető sofőrök kiszűrése volt. A rendőrök az előzési és elsőbbségi szabályok megszegőivel szemben is határozottan léptek fel, illetve szankcionálták a biztonsági öv használatának elmulasztását is.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság jelezte: az elkövetkezendő időszakban a balesetek további visszaszorítása és az emberi élet védelme érdekében a jövőben több hasonló akció is lesz.

Fotó: police.hu