Lángoló fenyves Bugacnál, halasi tűzoltók a helyszínen
Sziréna

Lángoló fenyves Bugacnál, halasi tűzoltók a helyszínen

A legmagasabb fokozatú riasztást rendelték el annak kapcsán, hogy Bugac külterületén több hektárnyi területen lángolt a fenyveserdő. Több város tűzoltói érkezte a helszínre, Kiskunhalasról két autó indult, egyik a csapatpróbán lévő óriás vízszállító.

20:08 Eloltották a tüzet

Tizenhét településről érkeztek tűzoltók a bugaci fenyveshez, ahol délután csaptak fel a lángok, mintegy 8-9 hektáros területen. A megyei katasztrófavédelem néhány perccel ezelőtt közölte, hogy eloltották a tüzet. Az elmúlt órákban 24 vízsugárral, kéziszerszámokkal dolgoztak a helyszínen a kiérkező erők. A KEFAG Zrt. erőgépeket biztosított, a közleménynől kiderült, hogy a munkálatokat nehezítette az erős szél és a rossz terepviszonyok.

18:42 Megakadályozták a lángok továbbterjedését

Sikerült a helyszínre riasztott tűzoltóknak megakadályozni a lángok továbbterjedését Bugac határában.  A legfrissebb tájékoztatás szerint órákon át tartott a harc a tűzzel, összesen 22 jármű érkezett a helyszínre. Az utómunkálatok még hosszú órákig eltarthatnak. Visszavonták a Tüzes Kunok készenlétét is.

17:10 Hetven tűzoltó volt a helyszínen

Tizenhat járművel, közel 70 tűzoltó érkezett Bugac határában keletkezett erdőtűzhöz. Megtudtuk, hogy gépjárműfecskendőket, víszállítókat és speciális, kifejezetten az erdőtüzek oltására kifejlesztett járműveket riasztottak. Készenlétben van a Tüzes Kunok járási mentőcsapat is. Kovács Andrea, a megyei katasztrófavédelem sajtóreferensének legfrissebb híradása szerint a legmagasabb fokozatot már visszaminősítették eggyel. A munkálatokat segítik az erdőgazdálkodók erőgépei.

15:50 Már kilenc hektáron ég

A megyei katasztrófavédelem legfrissebb tájékoztatása szerint kilenc hektárt érintenek a lángok a Bugac határában kigyulladt fenyőerdőben. A helyszínen jelenleg több mint harminc tűzoltó dolgozik, akik Kiskunfélegyházáról, Kecskemétről, Kiskunhalasról, Csongrádról, Szentesről és Monorról érkeztek. Az oltást a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja. Úton vannak a területre kalocsai, a kiskőrösi, a dabasi, a szegedi parancsnokságokról, kisteleki és rúzsai őrsről illetve a fővárosból is. Riasztották a bugaci, nyárlőrinci, tiszakécskei és kiskunmajsai önkéntes tűzoltókat.

ELŐZMÉNYEK

Úgy tűnik, komoly erdőtűzzel kell szembenézniük a megyei tűzoltóinak. A jelzés szerint mintegy 4 hektáron területen lángol a fenyves Bugac külterületén. Kiskunfélegyházáról, Kecskemétről és Kiskunhalasról indultak el az első egységek a helyszínre, de erősítést várnak a kalocsai, a kiskőrösi, a dabasi, a szegedi parancsnokságokról, kisteleki és rúzsai őrsről illetve a fővárosból is. Megtudtuk, hogy két halasi tűzoltóautót riasztottak, egyik a csapatpróbán lévő, óriás vízszállító. A kiérkező erők több oldalról, négy vízsugárral kezdték meg a lángok megfékezését.