Lebukott a kamu váltósofőrrel, embercsempészés miatt bűnhődhet a kamionos
Sziréna

Lebukott a kamu váltósofőrrel, embercsempészés miatt bűnhődhet a kamionos

Talán abban reménykedett a szerb kamionos, hogy ha éjjel érkezik a tompai határátkelőre, akkor nem lesz olyan alapos az ellenőrzés. Tévedett, az egyenruhások gyorsan lebuktatták őt és az általa váltósofőrnek nevezett férfit is, akinél hamis okmányok voltak.

Befejezte a nyomozást a megyei főkapitányság egy szerb kamionos ügyében. Az eljárás adatai szerint egy 44 éves férfi egy szerb honosságú kamion vezetőjeként jelentkezett belépésre a tompai határátkelőhelyen május 19-én 2 óra 30 perckor. A tehergépkocsivezetőnek volt egy váltósofőrje is, legalábbis azt állították az őket ellenőrző egyenruhásoknak.

Az intézkedő rendőrök megállapították, hogy a kamion menetlevélben a második gépjárművezetőt utólag rögzítették, és a „váltósofőr” által ellenőrzésre átadott vezetői engedélyről, illetve munkaszerződésről is kiderült, hogy hamis- közölte a police.hu.

A járművezető segítséget nyújtott utasának a szerb-magyar határ illegális átlépésében azért, hogy Németországba juttassa, ezért a férfit embercsempészéssel gyanúsítják a nyomozók. A szabadlábon védekező szerb gyanúsított ügyében a főkapitányság munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat a napokban átadták a Kiskunhalasi Járási Ügyészségnek.