Leszúrlak! Az áldozat 15 éves, a rabló 17 éves volt, Halason
Sziréna

Leszúrlak! Az áldozat 15 éves, a rabló 17 éves volt, Halason

Elképesztő eset, megint csak Kiskunhalason. Január 2-án délután leszúrással fenyegetett egy 15 éves kamaszt egy 17 éves fiatal, majd az idősebb elvette annak a biciklijét. Mondjuk az is érdekes, hogy miért csak egy nappal később értesült az esetről a rendőrség. 

Egy nappal később jelentette egy 15 éves kiskunhalasi kamasz törvényes képviselője a renderőségnek, hogy január 2-án délután a fiú rablás áldozata lett. A megyei főkapitányság szombaton tette közzé a nem mindennapi eset részleteit. A rendelkezésre álló adatok szerin.január 2-án délután egy 15 éves fiú kerékpározott Kiskunhalas belterületén, amikor megállította őt egy általa csak látásból ismert fiatal. A szintén biciklivel lévő 17 éves elkövető útbaigazítást kért ifjabb társától: a vasútállomást kereste, és kérte áldozatát, hogy kísérje oda, aki eleget is tett a kérésnek.

A police. hu szerint a fiúk útközben beszélgetni kezdtek, majd vitába keveredtek. A nézeteltérés azért alakult ki, mert az idősebb meg akarta vásárolni fiatalabb társa kerékpárját, aki azonban nem akart üzletet kötni. Alkalmi ismerőse ekkor megfenyegette a kiskamaszt, hogy leszúrja, amennyiben nem adja át a kétkerekűt, majd az ijedt sértett kezéből kirántotta a biciklit, és azt maga mellett vezetve elhajtott.

A folytatás kissé érthetetlen, a sértett és törvényes képviselője miért csak egy egy nappal később tettek feljelentést. A bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható kiskunhalasi lakost a nyomozók a bejelentést követően rövid időn belül elfogták, és az elvitt járművet lefoglalták.

A rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatott fiatalt őrizetbe vették, és az illetékes ügyészségen előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

Fotó: police.hu