Letartóztatták a keresztapja megölésével gyanúsítható fiatalt
Sziréna

Letartóztatták a keresztapja megölésével gyanúsítható fiatalt

Egy hónapra előzetes letartóztatásba került az a 23 éves kiskunhalasi férfi, aki szombaton több késszúrással megölte 79 éves keresztapját. A Kecskeméti Járásbíróság döntése ellen nem érkezett fellebezés - tájékoztatott a Bács-Kiskun Megyei Törvényszék.

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak a 23 éves férfinak, aki a keresztapját szúrta le Kiskunhalason- közölte a Kecskeméti Törvényszék sajtószolgálata. A közleményből kiderült, hogy a  megalapozott gyanú szerint a fiatalember szombaton 16 óra körül – egyelőre tisztázatlan okból - számtalan alkalommal mellkason, hason, nyakon és háton szúrta keresztapját egy konyhakéssel. A sértett a szúrások következtében életét vesztette. A gyanúsított ezt követően önként feladta magát a rendőrségen.

A tájékoztatás kitért arra is, hogy a járásbíróság a magas büntetési tétellel (5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztéssel) fenyegetett bűncselekmény elkövetésével gyanúsított férfi letartóztatását a jelenléte biztosítása és a bizonyítás megnehezítése vagy befolyásolása megakadályozása érdekében rendelte el. A nyomozási bíró úgy értékelte, hogy a fiatalember esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye és megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén meg nem engedett módon próbálná meg befolyásolni a tanúkat, ezáltal a bizonyítást.

A bíróság döntését az ügyész, a gyanúsított és védője is tudomásul vette, így az véglegessé vált.