Lezárt nyomozás: ittasan okozott halálos balesetet Majsán
Sziréna

Lezárt nyomozás: ittasan okozott halálos balesetet Majsán

Még négy óra sem telt el a 2020-as esztendőből, amikor halálos baleset történt Kiskunmajsán. A Fő utcán egy ittas, 29 éves férfi túllépve a megengedett sebességet, elgázolt két gyalogost. Egyikük a helyszínen meghalt, barátnője maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket szenvedett. A sofőr elhagyta a helyszínt, de a rendőrök rövid időn belül elfogták. Az ügy nyomozása  napokban védemelési javaslattal zárult.

Egész Kiskunmajsát megdöbbentette az a halálos baleset, amely január elsején, hajnali háromnegyed négykor történt a település fő utcáján. Az ügy nyomozása a napokban, vádemelési javaslattal zártult - tudatta a police.hu. Mint arról honlapunk is beszámolt, egy 29 éves férfi közlekedett Kiskunmajsa belterületén egy Forddal. A sofőr a Fő utca és a Fiumei utca kereszteződésében lehajtott a füves útpadkára, majd az úttestre visszatérve elütött két helybélit, akik az úton gyalogoltak. A vezető a balesetet követően nem állt meg, és nem nyújtott tőle elvárható segítséget a sérülteknek, illetve meg sem győződött arról, hogy valaki segítségre szorul-e. Az autós menekülés közben feldöntött egy közúti jelzőtáblát, majd nekiment egy fának és egy szemeteskukának, végül a Zrínyi utca irányába elhajtott, miközben elhagyta a kocsi első lökhárítóját a rendszámmal együtt.

Az elütött 30 éves férfi, aki a helyi orvosi ügyeleten dolgozott, a helyszínen életét vesztette, míg 27 éves barátnője maradandó fogyatékossággal járó sérülést szenvedett. A sofőrt a rendőrök rövid időn belül elfogták, előállították, majd kihallgatását követően őrizetbe vették. A kirendelt szakértői vélemények alapján feltételezhető, hogy az autó vezetője a közlekedés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott, illetve a baleset bekövetkezte előtt járművével túllépte a megengedett 50 kilométer/órás sebességet.

A jelenleg is letartóztatásban lévő férfit a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai segítségnyújtás elmulasztása bűntettével, valamint halált okozó, ittas állapotban elkövetett közúti járművezetés bűntettével gyanúsítják. Ügyében a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségre.

Fotók: police.hu