Lezárult a nyomozás a balotai állatkínzó ügyében
Sziréna

Lezárult a nyomozás a balotai állatkínzó ügyében

A kutya azért pusztult el, mert az asszony cselekménye különös szenvedést okozott háziállatának. Többek között ez olvasható abban a közleményben, amelyben a rendőrség tudatja, a halasi rendőrök befejezték az eljárást annak a balotaszállási asszonynak az ügyében, aki úgy ölte meg a saját kutyáját, hogy az autó után kötötte.

Az utóbbi évek egyik legnagyobb visszhangot kapó állatkínzási ügyében fejezte be az eljárást a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság. Az országos médiumok is beszámoltak arról, hogy augusztus 5-én egy balotaszállási asszony az autója után kötötte a kutyáját, ennek következtében az állat elpusztult. Mint arról annak idején honlapunk is beszámolt, egy bejelentést kaptak a rendőrök arról, hogy 5413-as számú úton egy autót látott közlekedni, amelynek a hátsó lökhárítójához egy nagyobb testű kutya volt kötve. Az állat egy ideig futott a jármű után, de rövid idő múlva nem tudta tartani a sebességet, és elesett. A járművet vezető asszony az ekkor már földön fekvő ebet megállás nélkül vontatta tovább. 

A bejelentést követően a járőrök azonnal a megadott helyre mentek, azonban a kutya időközben elpusztult, tetemét az elkövető el is ásta. Az autó vezetőjét – egy 68 éves balotaszállási nőt – a rendőrök előállították, és állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták.

A police.hu tájékoztatója arra is kitért, hogy a nyomozás során kirendelt szakértő megállapította, a kutya azért pusztult el, mert az asszony cselekménye különös szenvedést okozott háziállatának. A nyomozók a szakértői vélemény alapján módosították a gyanúsítást, és a nő cselekményét vétségről állatkínzás bűntettére minősítették át. 

A jelenleg szabadlábon védekező gyanúsított ügyében a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat vádemelés javaslatával átadták az illetékes járási ügyészségnek.