Libákat lopott, de ez csak egy volt  bűnei közül
Sziréna

Libákat lopott, de ez csak egy volt bűnei közül

Felfüggesztett börtönbüntetése idején sem bírt a vérével az a kiskunmajsai férfi, akit a napoban ítélt el újra a Kiskunhalasi Járásíróság. A 27 éves vádlott többek között libákat lopott, de jármű önkényes elvitele és ittas vezetés miatt is felelnie kellett. Ezúttal nem úszta meg feltételes büntetéssel.

Egy 27 éves kiskunmajsai férfi ügyében született jogerős ítélet a napokban. Az ítélet szerint a vádlott - röviddel azután, hogy őt a bíróság jármű önkényes elvétele, ittas járművezetés és kifosztás miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte - tavaly szeptember 30-án egy kiskunmajsai házba bemászott és ott a mobiltelefonjával világítva értékek után kutatott. Mivel a tulajdonos időközben hazaérkezett, a vádlott telefonját hátrahagyva elmenekült.

Volt folytatás is. Október 19-én este - ittas állapotban - a lakása környékén csavargott, amikor egy közeli tanya előtt észrevett egy nyitott tehergépkocsit, amelyben az indítókulcs is benne volt. A járműbe beült és azzal elhajtott, azonban Hódmezővásárhelyen a rendőrök igazoltatták, ittassága miatt előállították és az addigra már körözött járművet lefoglalták.

Még mindig nem volt vége.  Egy héttel később este bemászott a tanyájával szomszédos libanevelő telepre, ahol - azért, hogy a tettenérését elkerülje -, az udvart megvilágító lámpát megrongálta. Ezután 53 libát lopott el, ezzel közel 200 ezer forint kárt okozva a szomszédjának. A lopott szárnyasok közül hetet még a telepen elpusztított és a kerítés mellett hagyott. Miután a sértett a lopást felfedezte, a következő este lesben állt és amikor a vádlott sötétedés után a kerítésen ismét bemászott, őt tetten érte, azonban a vádlott elmenekült.

A Kiskunhalasi Járásbíróság a vádlott bűnösségét lopásban, jármű önkényes elvételében és ittas járművezetésben állapította meg, ezért őt 1 év 8 hónap börtönre, 3 év közügyektől eltiltásra és 2 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte. A 27 éves férfi jelenleg a korábbi felfüggesztett büntetését tölti, aminek végrehajtását azért rendelte el a bíróság, mert a pártfogó felügyelet magatartási szabályait megszegte- olvasható a Kecskeméti Törvényszék tájékoztatójában.