Litván embercsempész és szír migránsok Kisszállásnál
Sziréna

Litván embercsempész és szír migránsok Kisszállásnál

Egy kisteherautót állítottak meg a rendőrök Kisszállás közelében. A jármű rakterében tíz szír állampolgár volt, akiknek nem volt érvényes okmánya. A sofőrt, egy litván férfit embercsempészés gyanúja miatt előállították.

Újabb embercsempész bukott le körzetünkben. Hétfőn Kiskunhalason, múlt pénteken pedig egy Kisszállásnál parkoló kamionban találtak külföldieket. Szerdán kora délután  Kisszállás térségében megállítottak egy kisteherautót, és intézkedés alá vonták a sofőrt, egy litván férfit. Az igazoltatás során a jármű rakterében tizen voltak, akik szír állampolgárnak vallották magukat. Ők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

A litván sofőrt előállították, vele szemben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának munkatársai embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomozást indítanak. A férfi elszámoltatása folyamatban van. A határsértőket meghallgatásukat követően a rendőrök visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Fotó: police.hu